Da Li Uređaj Popraviti Ili Baciti?

popravka uredjaja u domacinstvuKada jedan po jedan uređaj u Vašem domu počne da se kvari ili se još uvek nekako drži uz lepljivu traku ili super lepak, pravo je vreme da dobro razmislite da li se isplati dotrajale uređaje popravljati ili jednostavno zameniti ih novim.

Naš savet je da se vodite odgovarajućim  kriterijumima a to je pre svega koliko su uređaji dotrajali, koliko bi popravka koštala, koliko uopšte popravka može da izdrži i koja je cena novog uređaja. U većini slučajeva je u finansijskom smislu mnogo bolje odlučiti se za popravku nego kupovinu novih aparata. Mada, ponekad popravka zastarelih rashodovanih stvari može se svrstati u rasipanje novca, sve zavisi.

Garantni rok uređaja u domaćinstvu:

Jedno od nepisanih pravila u poslednje vreme kada su u pitanju aparati u domaćinstvu je da počnu da se kvare nakon isteka garancije. U tom slučaju ostajete u dilemi da li da uređaj popravljate ili bacite i zamenite ga novim. U ovom slučaju  treba se voditi time koliko je sam aparat star. Još jedno nepisano pravilo govori o tome koliko stari frižideri i zamrzivači troše mnogo više električne energije od novih. Takođe kod novih mašina za veš ili sudove povećana je ekonomičnost – smanjena potrošnja i vode i struje što je dodatna prednost. Ukoliko se ipak odlučite za popravku može Vam se desiti da jako teško pronađete rezervni deo što može dodatno da Vas košta. U principu sve treba dobro izračunati i videti, mada se u poslednje vreme savetuje da uređaje stare više od 5 godina svakako treba zameniti.

U suprotnom ukoliko je uređaj kvalitetan i vredi ga popraviti može da se desi da duže ostane u funkciji od nekih novih aparata i uređaja koji se mogu naći na tržištu.

Zaključak je da je potrebno doneti pravu odluku. Popravka ukoliko je vredno uložiti u nju može Vam uštedeti dosta novca da ne morate kupovati novi uređaj. Ukoliko se ne isplati naravno da neispravan uređaj treba da zamenite novim.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*