Ideje Za Krečenje Vašeg Doma

Kada dođe proleće dobijamo ideje za mnoge stvari, gotovo kao da se potpuno budimo u svakom smislu nakon duge i dosadne zime. Sada je pravo vreme da počnemo sa sređivanjem kuće ili stana. Prvo što treba uraditi je otarasiti se nepotrebnih starih stvari koje nam samo zauzimaju prostor, a nakon toga zidove osvežiti i okrečiti koristeći vesele, zanimljive boje.

Ideje Za Krečenje Vašeg Doma

Kako boje utiču na nas:

Svaki čovek boje doživljava na drugačiji način. To je od velikog značaja za svakog ozbiljnog proizvođača boja.

Boje su svuda oko nas, i svi ih doživljavaju na neki svoj poseban način. Mnogi stručnjaci govore o tome koliko boje u našem domu govore o nama samima i izražavaju naše ličnosti. Boje su najprilagodljiviji elementi kada je u pitanju oblikovanje i estetika uređenja našeg doma. To im daje mogućnost izbora bezbroj nijansi i obično se prilikom uređenja prostora ovaj proces ostavlja za kraj, jer na taj način upravo bojama mogu se povezati i prilagoditi svi elementi koji se nalaze u prostoru od nameštaja, zavesa pa do nekih drugih detalja.

Kako obojiti stan?

Prilikom krečenja stana imate mnoštvo ideja i možete se poigravati sa bojama i raznim kombinacijama. U svakoj prostoriji je različita energija od koje i te kako može da zavisi Vaše raspoloženje i svakoga ko boravi u njoj. Odabir boja je isključivo po Vašem izboru, mada bi ipak trebali da se pridržavamo nekih pravila:

• Za dnevnu sobu preporučuju se prirodne, tople boje.

• Za dečiju sobu koristite bilo koju veselu, živahnu boju.

• Za spavaću sobu najbolje je odabrati neku smirujuću boju.

• Dnevni boravak može biti u zemljanim tonovima i imati detalje u nekoj jačoj boji ili čak kombinacija jače boje i neke mirnije možda i bele boje.

• Za kuhinju je jedna od ideja korišćenje svetlo žute boje ili nežno zelene što odlično može da izgleda u ovoj prostoriji.

• Kupatilo obojite u razne nijanse plave, tirkizne ili zelene a uz biserno belu boju sanitarija stvorićete izvanredan efekat.

Za nešto hrabrije ili ljubitelje tamnih boja mogu se takođe napraviti razne kombinacije ovakvih nijansi u Vašem prostoru. Sa tamnom bojom se nesme preterivati kako potpuno ne bi zamračili prostoriju sa takvom bojom. Preporučuje se bojenje jednog zida tamnojom bojom a za ostale koristite neku blažu nijansu. Za potpuno originalan izgled bilo koje prostorije u Vašem domu možete koristiti dve boje a plafon uvek krečite u klasičnu belu boju.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*