Kako Da Skockate Vaše Kupatilo

Vaše KupatiloDosta polemike vodi se oko uređenja kupatila. Mnogi su u dilemi kakve pločice odabrati, kakvu vrstu sanitarija postaviti, koliko novca je porebno za preuređenje ovog prostora… Odgovore na ova kao i mnoga druga pitanja možete pronaći upravo sada.Za pomoc oko uredjenja kupatila posetite ovaj sajt : vodoinstalaterbeograd.org

U poslednje vreme mnoge priče o uređenju kupatila počinju sa modnim trendovima.

Moderne pločice:

Jedna od kombinacija kako da Vaše kupatilo uredite u potpuno modernom stilu su velike pločice u obliku kvadrata ili izduženog pravougaonika. Vrlo često se mogu videti velike pločice i u dosta manjim kupatilima a mogu se kombinovati sa manjim pločicama. Posebni efekti stvaraju se kombinovanjem horizontalnog i vertikalnog postavljanja pločica istog oblika.

Moderne boje i dezeni:

S obzirom da kupatilo ne uređujete svake godine kao što to može da bude slučaj sa krečenjem zidova u dnevnom boravku ili kuhinji, treba dobro voditi računa o bojama i dezenima. Sigurna varijanta su neke trajnije vrednosti u vidu boja koje uvek mogu biti aktuelne ne samo trenutno.

U moderne boje spada crno – bela kombinacija, razne metalik nijanse, cvetni dezeni kao i imitacije raznih drugih materijala poput drveta, kože, somota i sl.

Detalji kao što su prohromske ili aluminijumske lajsne odlično se uklapaju u razne enterijere. Mogu se čak ubaciti i razni detalji u vidu dekoracije izrađeni od stakla u boji raznih veličina i oblika.

Sve više se postavljaju razne mozaik pločice koje mogu potpuno razbiti monotoni izgled velikih pločica. One pružaju bezbroj mogućnosti u kreiranju osobnog ambijenta a mogu biti raznih dimenzija i oblika. Postavljaju se u tuš kabinama, na pločama umivaonika, zidovima, delu oko ogledala i dr. Široku primenu ova vrsta pločica našla je i u mnogm drugim prostorijama pa čak i objektima poput banaka i drugih prostora.

Šta je najvažnije pri kupovini pločica:

• Prva klasa pločica je uvek najbolji izbor jer u tom slučaju nema neravnih i nepravilnih dimenzija.

• Kod druge klase za fuge su Vam bolje aluminijumske lajsne jer one mogu prekriti svaku nepravilnost.

• Postizanje raznih efekata postiže se i interesantnim slaganjem pločica ne moraju one uvek biti najmodernije i najskuplje.

• Za razne ideje ne morate angažovati arhitekte već možete prelistati časopise ili rešenje potražiti na internet starnicama koje se time bave.

• Ono što svakako nije moderno to su skupe bordure.

• Postavljanje podnih pločica je znatno lakše ukoliko nisu preterano velikih dimenzija.

• Veoma moderne su mat pločice ili one koje imaju polusjaj a sve manje se koriste glazirane.

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*