Kako Montirati Grejalicu Za Kupatilo

Jedan od načina da ugrejete Vaše kupatilo je postavljanje grejalice. Na brz i jednostavan način rešili ste pitanje grejanja, u ovoj obično maloj, ali veoma važnoj prostoriji.

Sam postupak ugradnje ne zahteva previše vremena i ukoliko ste stručni i imate sav potreban alat vrlo brzo to možete i da uradite. Ukoliko baš niste spretni u ovakvim poslovima naročito pošto se radi oko struje najbolje je da pozovete električara. On će to svakako na pravi način i veoma efikasno završiti u najkraćem roku.

Grejalica Za Kupatilo

Evo ukratko kako ceo postupak izgleda:

Grejalicu je potrebno prisloniti na zid u željeni položaj i uz pomoć libele proveriti pravilan vodoravan položaj i ocrtati na zid mesta gde će se bušiti rupe za šrafove. Ukoliko se radi o bušenju pločica potrebno je posao obaviti uz odgovarajuće burgije.

Šta je važno prilikom bušenja zidova?

U zidu možete naći električne provodnike koji su često smešteni veoma plitko. Ukoliko slučajno prilikom bušenja pogodite neki provodnik može doći do neželjenih posledica. Iz tog razloga potrebno je tačno utvrditi prolaske električnih provodnika i obavezno isključiti osigurače i na taj način prekinuti napone.

Da bi se grejalica pravilno pričvrstila na zid potrebni su tiplovi išrafovi. Tiplovi se smeštaju u izbušene rupe. Prilikom montiranja potrebno je da se zašrafe šrafovi ali ne skroz već da se omogući postavljanje grejalice.

Šta je još važno prilikom montiranja?

Pre nego što se počne sa radom potrebno je dobro proveriti da električni provodnik koji služi za povezivanje grejalice nije pod naponom. To se obavlja tako što se uz isključeni osigurač glinericom proveri svaki provodnik koji se nalazi u kablu. Ukoliko se ne izvrši ova provera mogu se desiti nezgode opasne po život.

Skida se spoljna izolacija kabla koji je namenjen za napajanje grejalice a zatim spaja priključak. Kada je završeno povezivanje provodnika postavlja se grejalica na šrafove koji su ujedno i nosači i potrebno ih je malo pritegnuti da bi grejalica čvršće stajala. Nakon toga se uključuje osigurač i proverava da li je uspostavljeno pravilno funkcionisanje.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*