Masha I Medved

Starije generacije pamte neku drugu vrstu animiranih filmova I mnogima iz te generacije ostao je u sećanju svaki lik. Može se postaviti jedno ozbiljno pitanje da li bi I kako to zaintrigiralo današnje mališane I koliko bi im oni držali pažnju. Može se reći da je to veoma diskutabilno pitanje jer se od tada do današnjeg dana mnogo toga promenilo pa tako I način zabave za naše najmlađe. Najveća borba je današnje mališane odvojiti od računara, tableta ili mobilnih telefona.

Masha I Medved

Među najrazličitijim likovima I crtanim filmovima u poslednje vreme jedan koji se zasigurno izdvojio od svih je ruski animirani film Maša I Medved.

U crtanom filmu Maša I Medved simpatična devojčica Maša I njen najbolji prijatelj Medved  na beskrajno zanimljiv način prikazani su u raznim pustolovinama. Jedna od najistaknutijih devojčicinih osobina je njena hiperaktivnost. Upravo zbog nestašluka dogodilo se da je zalutala u šumi što je odvelo do Medvedove kuće. Medved je u ovoj nestašnoj devojčici odmah prepoznao dobru dušu, jako je zavoleo I zbog toga se brine o svakom njenom koraku. U brojnim epizodama ovog popularnog animiranog filma  njihovim komičnim zgodama kao da nema kraja a razigrana I znatiželjna Maša je uvek spremna za akciju. Mašin karakter je potpuno suprotan od Medvedovog koji uvek teži ka miru, redu I organizovanosti. Tenzije I haos stvara ova mala slatka devojčica a njen najbolji prijatelj I čuvar se trudi da svaku njenu nezgodu na najbolji način reši. Njegovo zaštitničko ponašanje I snalažljivi postupci su uvek tu da nemire smiri. Pored ova dva glavna junaka u šumi se pojavljuju I drugi junaci kao što su medvedica, veverica, jež, vukovi I zec. Ruska narodna priča je bila jedna od početnih ideja u stvaranju ovog crtanog filma ali razlike u kasnijem periodu su evidentne.

Crtani film je preveden na mnoge jezike I popularnost se širila neverovatnom brzinom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*