Uređenje Dečije Sobe

Uređenje Dečije SobeKada govorimo o dečijoj sobi ne mislimo samo na prostoriju u kojoj deca spavaju, uče ili se igraju već veoma važnom prostoru u kome kada postanu svesni sebe treba da izraze svoje sposobnosti i interesovanja, pa je s toga veoma važno kako da se ovaj deo doma fokusira i ispuni tako da ispuni sva očekivanja i afinitete Vašeg deteta.

Osnovni elementi za opremanje:

U osnovne elemente za opremanje spadaju kreveti, ormari, radni sto i police u slučaju školarca. Na prvom mestu je potrebno odabrati što kvalitetniji krevet i dušek jer je miran i udoban san svakako najvažniji.

Krevet kao izuzetno važan element:

Dečije sobe mogu se opremiti raznim vrstama kreveta što zavisi od veličine same sobe, od toga da li je potreban krevet za jedno, dvoje ili više dece. Postoje razni kreveti na sprat ili sa fijokom u koji je smešten dodatni krevet što je idealno rešenje za male sobe jer štede prostor. Uz krevet je poželjno postaviti mali noćni stočić gde se može staviti lampa, odložiti knjiga ili neki napitak.

Prostor za igru:

U svakoj dečijoj sobi najvažniji momenti su u toku slobodnog vremena i igranja u njoj, te iz tog razloga je veoma važno obezbediti dovoljno prostora. Postoji mnogo načina kako da maksimalno oslobodite prostor, a to vrlo jednostavno se može postići postavljanjem ormara i dosta polica na koje će se smestiti sva odeća, školski pribor, igračke i sl. Prostor se dodatno može osloboditi ukoliko imate fijoke ispod kreveta.

Važni elementi za školarce:

Svakom školarcu neophodan je dobar radni sto. Uz odgovarajući sto jako je važno i da se obezbedi dovoljno prirodne svetlosti pa je najbolje postaviti ga ispod prozora a da pri tom prozor može nesmetano da se otvara i zatvara.

Podovi u dečijim sobama:

S obzirom da u toku igranja dete najviše vremena provede na podu od velike je važnosti da pod bude topao. Postavljanje keramičkih pločica ne dolazi u obzir jer je pod izuzetno hladan pa čak i da se prekrije stazom ili tepihom. Pod svakako treba da bude od drveta jer se radi o prirodnom toplom materijalu a uz odgovarajući tepih ovo će biti svakako najbolje i najadekvatnije rešenje.

Različiti stilovi i boje:

Dečije sobe se mogu urediti na bezbroj načina, a najvažnije je da ovo bude funkcionalan prostor usklađen željama i potrebama Vaših najmlađih. Najvažnija je sigurnost i osećaj opuštenosti dok dete boravi u svojoj sobi, a ukoliko dete nije previše malo možete ga slobodno uključiti kada je u pitanju uređenje ovog prostora. Uz pravilan raspored svih elemenata, malo mašte i kreativnosti i vesele boje i dezene svaka dečija soba postaće prijatan ambijent u kome će dete rado provoditi svoje vreme.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*