Uredjenje Dnevne Sobe

Centralna prostorija svakog doma i mesto gde ukućani uglavnom provode najviše vremena jeste dnevni boravak. Zbog toga i ne čudi činjenica da se upravo ovom prostoru posvećuje najviše vremena i pažnje prilikom uređenja. Ovde je svaki detalj veoma važan od odgovarajućeg nameštaja do boja zidova, osvetljenja i kompletne atmosfere. Utisak koji ova prostorija mora ostaviti na svakoga ko u nju ulazi ili boravi mora biti snažan i prvenstveno prijatan.

Kada se govori o odgovarajućem nameštaju za dnevni boravak misli se pre svega na njegovu udobnost. Da li su u pitanju jednodelne garniture ili čuveni set trosed, dvosed i fotelja zavisi isključivo od Vaših ličnih prohteva i želja kao i od veličine prostorije. Glomazan nameštaj nikako se ne preporučuje ukoliko će u potpunosti zagušiti prostoriju i načiniti je pretrpanom i neprohodnom. Izbor materijala je takođe individualan od raznih štofova u najrazličitijim bojama i dezenima do eko ili prirodne kože. Od vrste materijala u mnogome zavisi i cena samog nameštaja na šta treba obratiti pažnju. Ipak se nameštaj ne kupuje i ne menja tako često pa je zbog toga pravi izbor veoma važan.

Uredjenje Dnevne Sobe

Odgovarajuća stolarija:

PVC, aluminijumska ili drvena stolarija će na poseban način ukrasiti svaki prostor. Pored dekorativne uloge od presudnog značaja je i njen kvalitet. Loša stolarija donosi gomilu problema od lošeg dihtovanja, zimi je nemoguće ugrejati prostorije, u letnjem periodu je veliki problem kako je rashladiti, iskrivljene prozore je teško otvarati i zatvarati, drvena stolarija koja je počela da se kruni narušava izgled kompletne prostorije itd…

Prilikom adaptacije kuće ili stanova obavezna je zamena stare i dotrajale stolarije. Nakon toga treba pronaći idealno rešenje kako ih prekriti i prostoru pružiti odgovarajuću zaštitu od prekomerne svetlosti odnosno sunčevih zraka i toplote. Jedno od rešenja veoma praktično i dosta prisutno godinama unazad jeste postavljanje venecijanera. Pored toga što su veoma pristupačni oni odlično štite od preterane količine sunčevih zraka, pružaju intimnu atmosferu i štite od radoznalih pogleda spolja i krajnje su jednostavni kako za rukovanje tako i za održavanje.

Kvalitetni venecijaneri izrađeni su od aluminijuma i bolje su rešenje u odnosu na plastične. Mogu se birati u najrazličitijim bojama i teksturama i s obzirom da se poručuju po meri prilagodljivi su svim okvirima prozora.

Zavese za Vaš dom:

Ulepšavanje prozora i vrata može se izvršiti i raznim trakastim zavesama koje su jako popularne i takođe vrlo pristupačne. One su veoma praktične za veće zastakljene površine jer na odličan način mogu zaštiti prostor od svetlosti a ujedno ga i oplemeniti i ukrasiti. Za dnevni boravak se uglavnom biraju nežni pastelni tonovi zavesa koji se lako mogu uklopiti sa ostatkom enterijera.

Što se tiče samog rukovanja krajnje je jednostavno. Kod trakastih zavesa nalaze se kanapi koji omogućavaju rotiranje traka i regulaciju količine svetlosti kao i povlačenje na stranu gde se prozori ili vrata u potpunosti oslobađaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*