Uredjenje Stana – Da Svaka Prostorija U Vašem Domu Odiše Svežinom I Lepotom

Dnevna soba:

Reč je gotovo uvek o najvećim prostorijama u svakom životnom prostoru da li je reč o kući ili stanu i za njeno uređenje su neophodni najveći izdaci. Ovde se svakodnevno provodi dosta vremena i dnevna soba je centralni prostor u svakom domu gde je porodica često na okupu ili služi za goste. Renoviranje i adaptacija u ovom slučaju je složen i kompleksan proces kao i završno opremanje nameštajem. Najvažnije je postizanje funkcionalnog i prijatnog prostora.

U opremanju dnevnih soba pored adekvatnog nameštaja i gomile detalja koji ovu prostoriju mogu učiniti jedinstvenom i efektnom od presudnog značaja je kvalitet podne obloge, zidovi i njihovo što bolje i kvalitetnije oblaganje i dr. Sa unapred preciznim planovima i tačno određenom finansijskom stranom sve je mnogo lakše i brže što zasigurno vodi ka željenim rezultatima.

Dnevna soba

Spavaće sobe:

U njima je započinjanje i završavanje svakog dana i  ovo je intimni kutak u kome se svaki čovek odmara i relaksira kao i priprema za sve one svakodnevne obaveze i zadatke. Nekada je dovoljno promeniti boju zidova ili odabrati odgovarajući i udoban krevet ali to nije sve. Renoviranje i adaptacija spavaćih soba je podjednako važna u postizanju krajnjih ciljeva a pažnja se svakako mora usmeriti ka maksimalnom prilagođavanju kako bi ova prostorija bila takođe funkcionalna i uređena na pravi način.

Različiti stilovi u enterijeru:

Ukusi su različiti što je dokazano nebrojano mnogo puta. Tako i enterijer može biti neoklasičnog, modernog ili minimalističkog stila u zavisnosti od želja , potreba i ukusa ljudi koji u njima borave. U određivanju sopstvenog omiljenog stila treba pratiti svoje potrebe i navike kao i ostalih ukućana. Sa tačno definisanim svakim korakom u uređenju postupak će biti znatno pojednostavljen.

Koliki uticaj na prostor imaju boje:

Svaka prostorija zahteva određenu boju i postignut željeni efekat. Treba imati u vidu koliko zapravo svaka određena boja ima uticaj na samo raspoloženje te je stoga veoma važno odabarati odgovarajuću boju i nijansu. Pogrešna neprimerena boja u nekoj prostoriji može dovesti do loše atmosfere i neprijatnog osećaja što je apsolutni kontra efekat i može voditi ka depresiji.  Boju zidova treba uklopiti uz adekvatan nameštaj.

Adekvatno osvetljenje:

Uređenje i adaptacija prostora obuhvata mnoge faze od kojih je među najvažnijim kako da se što bolje obezbedi prirodno ili adekvatno veštačko osvetljenje. Odgovarajuća rasveta stvara toplinu prostoru i daje mu dušu.

Adekvatni podovi za svaku prostoriju:

Drvene podloge odnosno parket sigurno su rešenje u stvaranju posebne topline posebno kod spavaćih soba. Sve aktuelnije podno grejanje može se videti u mnogim prostorijama pa čak i u spavaćim gde su podne obloge od keramičkih ili granitnih pločica.

Izvor :

Majstorbeograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*