Briga O Fizičkom Izgledu – Zdravo Mršavljenje

Tokom života maštamo o mnogim stvarima, boljem automobilu, većem stanu, bržem kompjuteru, maštamo o prelepim plažama širom  sveta. Kada samo pomislimo na plažu, odmah nam je sledeća misao naš izgled. Izgledamo li dovoljno dobro za kupaći kostim? Čest je problem gojaznost, pa želimo da smršamo.

Ishrana i fizička aktivnost

Sam termin mršavljenje znači smanjenje sveukupne telesne mase, mišića, količine vode i masti u našem organizmu. Može se desiti da smršamo i ne namerno, zbog bolesti, ili sa namerom da bi izbegli sve mane gojaznosti, da više cenimo i volimo sami sebe, da se bolje osećamo u svojoj koži. Svesnom promenom navika možemo smanjiti višak masnoće u telu zarad postizanja cilja – mršavljenje. Kroz planove ishrane, savete sa stručnim licima – nutricionistima, i fizičkom aktivnošću najbrže dolazimo do ovog cilja. Osnovni režim ishrane se temelji na preporučenom dnevnom energetskom unosu, prilagođenom osobi koja želi da mršavi. Treba naglasiti da osoba koja želi da smanji svoju težinu ne treba da preteruje u gladovanju, jer u tom slučaju dolazi do usporenog rada metabolizma i dobijamo kontraproduktivan efekat,  narušava se sopstveno zdravlje .Sva ishrana treba da je izbalansirana, sa dovoljno belančevina, zasićenih masnih kiselina, vlakana, soli, šećera, suplemenata.

Ishrana i fizička aktivnost

Kao što je spomenuto u tekstu, bitnu ulogu u mršavljenju ima i fizička aktivnost, korišćenje teretane – fitness, treninzi, ili pak neki drugi vid aktivnosti.

Neki tvrde da je kardio program najbrži vid za skidanje neželjenog sala, neki ubrzavanje metabolizma povećanjem mišićne mase, za koju se kaže da je veći potrošač kalorija od samog sala, a neko koristi oba vida vežbanja. Naravno i u ovome treba biti umeren.

Čari prirode

Često se u samoj prirodi nalaze biljke koje pomažu u sveukupnom stanju organizma. U ovom slučaju izdvojićemo ekstrakt korena biljke Coleus Forskohili. Sadrži aktivni sastojak forskolin, koji snabdeva telo lipazom, enzimom koji utiče na masne ćelije u organizmu. Suplement Forskolin, se koristi u medicini za lečenje raznih bolesti, alergije, ekcema, menstrualnih bolova, visokog krvnog pritiska, crevnih bolesti…U skorije vreme se upotrebljava i u teretani jer pomaže u mršavljenju. Pomaže u izgradnji mišićne mase, ubrzavanju metabolizma, sagorevanju masnih naslaga. Sama biljka potiče iz Azije, tačnije iz Indije. Već stotinama godina se gaji i koristi u tradicionalnoj  medicini. Ako ste se odlučili da želite savršeno telo, da se pridržavate adekvatnoj ishrani i aktivirate fizički, onda vam ova biljka svakako može pomoći.

priroda i vezbanje

“Mršavljenje”- ne tako laka, ali svakako dobra odluka, ako ima potrebe za tim. Navedite sebi par motivacionih činjenica, koje će vas pratiti u tome. Na prvom mestu možemo se složiti da je to ZDRAVLJE. Smanjenjem kilograma osećaćete se mnogo bolje, a samim tim suzbiti na minimum sve bolesti koje izaziva gojaznost. Da biste nastavili da uživate u životu učinite sebe mršavijim. Razne studije i ispitivanja su potvrdila da ljudi koji su gojazni manje žive. Pomislite na sve one stvari u svom garderoberu koje više ne možete da nosite, a rado bi to činili. Zato smršajte.

Na korak od uspeha

Izgledaćete bolje – o ovome i ne treba mnogo pričati. Par kilograma manje na vašem telu učiniće da se osećate bolje, bitno će uticati na Vaše samopouzdanje. Sve one plaže o kojima maštamo, zamislite samo svoju figuru sa manje kilograma. Nećete morati da se krijete iza peškira. Pomislite samo na sve aktivnosti u prirodi koje propuštate zbog viška kilograma I osećaja tromosti. Ako uspete u svojoj odluci, shvatićete da uz trud i dovoljnu želju možete postići sve u životu.

I konačno, svoju listu želja možete ispuniti drugim željama.

Korisni clanci :

http://www.wikihow.com/Lose-Weight

http://www.bbc.co.uk/guides/zqjc4wx

http://www.forskolinguide.org/

http://www.cdc.gov/healthyweight/losing_weight/

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*