Da Vaš Dom Bude Udoban, Topao I Lep

San svakoga od nas je da ima sređen porodičan život, da može u potpunosti da uživa sa porodicom i prijateljima u svom sređenom i toplom domu. Ne mogu se nažalost svi pohvaliti da njihov stambeni prostor u potpunosti zadovoljava sve potrebe. Uglavnom je tu dosta nedostataka. Uz malo mašte i ideja postoji bezbroj mogućnosti kako da ulepšate svoj životni prostor i kako da rešite pojedine stvari za koje ste mislili da je nemoguće bilo šta preduzeti.

Renoviranje kuća i stanova mnogim ljudima predstavlja veliki izazov. Uglavnom se prilikom ovakvih radova pojavi niz problema među kojima je zasigurno najveći raspored nameštaja i dobro organizovan prostor. Najbolje rešenje u ovoj situaciji je svakako napraviti precizan plan i tačno pratiti redosled radova, dimenzije nameštaja, boje i materijale i dr.

Pored osnovnih priprema i planiranja potrebno je imati precizan plan  kada je u pitanju krečenje zidova, postavljanje podova, rasvete, detalja i dr. Treba znati da isključivo od Vas zavisi izgled i funkcija svake prostorije u Vašem domu jer svaka na svoj način prikazuje Vas same tj. na neki način predstavlja ogledalo čoveka koji u njemu živi i boravi.

Na koji način urediti zidove:

Lepljenjem tapeta i krečenjem zidova najlakše i najbrže se može napraviti potpuno drugačiji izgled bilo koje prostorije u kući ili stanu. Kada je reč o zidovima mnogi stručnjaci govore o tome koliko oni mogu predstavljati odraz čovekove naravi jer mogu delovati zanimljivo, neuredno, sumorno, uzbudljivo, umirujuće i sl. Pre bilo kakvog eksperimentisanja sa bojama i materijalima možete uzeti uzorak i videti otprilike šta je najprikladnije za Vaše zidove i celokupan prostor.

Važno je pratiti izgled i proporciju zidova. Ukoliko se radi o potpuno novom prostoru u kome još niste stekli pravi osećaj za prostor najbolje je da okrečite sve u belu boju. Kasnije vrlo jednostavno možete ubacivati i neke druge toplije boje u kombinaciji sa nameštajem ili nekim drugim detaljima.

Boje u Vašem domu:

Jedan od najuzbudljivijih, najzahvalnijih a u isto vreme i najjeftinijih elemenata u unutrašnjoj dekoraciji su svakako boje. Uz adekvatan izbor boja svaki dom će izgledati lepo, dok pogrešan odabir može naružiti i najlepše prostore.

Prilikom samog odabira nije jedino važno da Vas određena boja oduševi ili odbije, već na koji način može uticati na prostor kao i kako se uklapa sa ostalim materijalima u prostoru. O bilo kojoj boji da je reč,morate znati da neće uopšte izgledati isto na zidu, tkanini, metalu ili drvetu.

Prilikom uređenja enterijera ne treba imati nikakve predrasude ni prema određenom tipu nameštaja ni prema bojama, teksturama ili detaljima. Uz malo kreativnosti i par dobrih ideja svaki prostor će izgledati lepo i u njemu ćete moći da uživate.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*