Komarnici Kao Adekvatna Zaštita Od Insekata

komarniciU mnogim istraživanjima dokazano je da se energija gubi pre svega zbog nekvalitetne stolarije i to do 40 posto naročito kroz nekvalitetne prozore. Uz odgovarajuću stolariju i stakla dolazi do smanjenja ovakvih gubitaka a samim tim se samnjuje i potrošnja el. energije. U rasianju toplote naročito mogu pomoći prozori koji imaju višekomorne profile.

Odgovarajuća stakla sprečavaju UV zrake a visok kvalitet mehanizama i profila samo su neke od prednosti ovakve stolarije. PVC prozori u potpunosti sprečavaju propuštanje vode i stvaraju odličnu zvučnu izolaciju.

Na koji način se ugrađuju prozori:

Morate znati da nije jedino važno odabrati i kupiti PVC prozore i vrata već i dobro obratiti pažnju na njihovo postavljanje i ugradnju. Sam proces ugradnje u mnogome odlučuje o kvalitetu stolarije jer ukoliko se ceo postupak obavi na pravi način maksimalno profesionalno, možete biti sigurni da se radi o maksimalnoj funkcionalnosti i dugotrajnosti. U postupku ugradnje spotrebni su visokokvakitetni šrafovi, ankeri, zaptivni materijal što direktmo može uticati na zvučnu, termo i hidroizolaciju i njihove stepene.

Koji sistemi za otvaranje prozora postoje:

Uglavnom se prozori okreću oko krila svoje ose a to je drugačije nazvano okretno nagibnim sistemom. U terasnim vratima obično postavljaju harmoklizne sisteme raznih kombinacija.

U što boljem i lakšem provetravanju prostorija pomoći će Vam stolarija sa nagibnim sistemom jer se na taj način prozori mogu otvoriti na kip. Identični klasični sistemi zaduženi su za njihovo dobro dihtovanje.

Venecijaneri na Vašim prozorima:

U postavljanju venecijanera najvažnije je uzimanje preciznih mera prozora i stakala. Za montažu nije potrebno puno vremena jer je sama procedura veoma jednostavna. Majstor je dužan a jedan dan dođe i zapiše premere Vaših prozora, zatim Vi treba da odaberete boju. Nekoliko dana je uglavnom dovoljno da se sačeka za njihovu izradu. Nakon toga majstor ponovo dolazi kod Vas i vrlo brzo i lako završava kompletan posao.

Sa venecijanerima se treba pažljivo ophoditi. Ukoliko se desi bilo kakvo oštećenje  lamelica apsolutno je neisplativo da izvršite samo njihovu zamenu već je mnogo bolje da poručite novi venecijaner.

Odbrana od insekata:

Nakon što ste odabrali i postavili adekvatnu stolariju, zaštitili je venecijanerma ili nekim drugim zavesama na red dolaze komarnici. Ovo je svakako jedini pravi način kako da se zaštitite od gomile dosadnih insekata koji Vam neće dati mira naročito u toku noći.

Uz aluminijumske rolo ili fiksne komarnike budite sigurni da ćete se adekvatno zaštititi od insekata a oni se mogu postaviti na već postojeću stolariju a mogu biti i u sklopu nje same. Pored komarnika za prozore mogu se postaviti i vrata komarnici čije je otvaranjeveoma jednostavno uz pomoć šarki.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*