Kuhinja Kao Važan Element Svakog Doma

U gotovo svakom moderno uređenom domu nalazi se kuhinja rađena po meri. Prednost ovakve vrste kuhinja je maksimalna prilagođenost prostoru kojim raspolažete, pa su između ostalog i zbog toga jedan od traženijih komada nameštaja koji se izrađuje po Vašoj želji i meri .

kuhinje po meri

Kvalitet materijala direktno utiče na dugotrajnost Vaše kuhinje.

Vrste materijala koji se koriste u uzradi kuhinja su:

– Medijapan

– Univer i

– Puno drvo.

Kuhinje izrađene od medijapana:

Kuhinje od medijapana spadaju u najkvalitetnije pre svega zbog obrade, atraktivnog izgleda i dizajna kao i mnogih detalja koji je krase. S obzirom da o svakom elementu kuhinje, njihovom rasporedu i mnogim drugim najfinije dorađenim detaljima odlučujete isključivo Vi sami, možete je učiniti potpuno unikatnom i posebnom. Uz funkcionalnost koja je svakako važna velika prednost je i mogućnost jednostavnog uklapanja u bilo koju vrstu enterijera.

Kuhinje od univera:

Za dobijanje univera koristi se sirova iverica. Postupak onbuhvata mešanje drvenog iverja i sa posebnim lepkom i presovanje uz posebnu tehniku, visok pritisak i određenu temperaturu. Univer se nakon toga prelepljuje raznim dekorativnim folijama. Na tržištu se mogu naći folije u različitim bojama i nijansama od mat do onih najsjajnijih. Razlike u folijama postoje i odnose se na otpornost na vlagu i masnoću kao i njihovo održavanje. U odnosu na druge materijale univer krasi veoma pristupačna cena i od njega se izrađuju korpusi, frontovi kao i radne ploče kuhinja a može se koristiti i u izradi konstrukcija drugih vrsta namešaja poput kreveta, ormara i sl.

Kuhinje od punog drveta:

Puno drvo nije toliko zastupljeno u izradi kuhinja po meri, pre svega zbog visoke cene naročito ukoliko se radi o vrsti drveta visokog kvaliteta. Treba takođe znati da se za izradu ovakve kuhinje puno drvo ne koristi u potunosti već za pojedine delove. Tako se korpusi izrađuju od iverala ili furnirane iverice a frontovi od punog drveta.

Cene kuhinja:

Ukoliko želite jeftinu kuhinju ona podrazumeva korišćenje jeftinijih materijala nižih kvaliteta. U tom slučaju morate biti spremni da kuhinja urađena na taj način neće biti previše dugotrajna. Uz mala uložena novčana sredstva ne možete ni očekivati da ćete dobiti previše kvalitetnu kuhinju koja će Vam dugo trajati.

Uz nešto više uloženog novca i kvalitetniji materijal, Vaša kuhinja će biti dugotrajnija a pored toga funkcionalna i potpuno uklopljena u Vaš prostor. Saloni nameštaja pružaju bezbroj lepih i kvalitetnih kuhinja ali je potrebno da Vam dimenzije kao i raspored elemenata potpuno odgovaraju što je jako redak slučaj. Iz tog razloga sa kuhinjom po meri Vi možete da iskoristite svaki milimetar prostora i napravite raspored elemenata prema svojim potrebama i želji.

Uticaj boja u kuhinji:

Prilikom odabira boja pruža Vam se bezbroj mogućnosti što zavisi od Vašeg ličnog ukusa. Sa svetlijim veselim bojama ne možete pogrešiti, jer one mogu biti poput dodatne svetlosti, što svakome ko boravi u ovom prostoru može dati još veći osećaj ugodnosti prilikom pripremanja hrane ili boravka tokom obroka.

Pojedina istraživanja pokazuju da prisustvo crvene boje u kuhinji podiže apetit. Ukoliko npr. tamno crvenu boju ukombinujete sa belim kuhinjskim elementima možete stvoriti snažan vizuelni efekat i načiniti potpuno jedinstveni prostor u Vašem domu. Što se ostalih boja tiče veoma prisutne u poslednje vreme su braon nijanse uz koje Vaša kuhinja može izgledati vrlo suptilno.

Ubacivanje detalja u kuhinju:

Delovi od nerđajućeg čelika uvek mogu izgledati moderno u Vašoj kuhinji. Za što funkcionalniju kuhinju zadužena je odgovarajuća radna površina, a radne ploče mogu se naći u raznim bojama i teksturama. Jedan od važnijih delova svake kuhinje je dobar i efikasan aspirator kako bi sprečili širenje mirisa iz kuhinje po celom domu. Modeli sa filterima nisu toliko efikasni te je najbolje ugraditi one modele sa otvorom za ventilaciju koji sve neprijatne mirise direktno izvlači napolje.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*