Kvalitet Brodskog Poda

Rešili ste da menjate Vašu podnu oblogu? Sada je pravo vreme za to.Možete birati između parketa, laminata ili brodskog poda. Parket spada u najčešći izbor podova samim tim što je veoma dugotrajan. Što se tiče vrsta parketa najviše su zastupljeni od bukve, hrasta ili jasena dok se ređe upotrebljavaju parketi od trešnjinog, bagremovog ili orahovog drveta.

Drvene daske čine brodski pod i njih je moguće premazivati raznim bojama za drvo kao i specijalnim lakovima. Ovakvi podovi daju poseban efekat bilo da je u pitanju moderan ili klasično opremljen prostor. Drvo samo po sebi daje određenu toplinu i atraktivnost, a pri tom se drveni podovi jednostavno održavaju i dugotrajan je. Brodske podove karakteriše i veoma povoljna cena kao i jednostavno postavljanje.

brodski pod

Kvalitetni podovi na našem tržištu:

Na našem tržištu mogu se naći mnogi prozvođači parketa i brodskih podova vrhunskog kvaliteta. Svako ozbiljno preduzeće koje se bavi proizvodnjom podova trudi se da ima konstantnu i striktnu kontrolu kvaliteta, pažljiv izbor sirovina kao i poseban nadzor kad je u pitanju proizvodni proces kako bi se ispoštovao rok isporuke a proizvod zadovoljio najviše standarde u kvalitetu. Sve to je veoma važno kako bi kupac bio zadovoljan a proizvod opravdao postojanost i kvalitet.

Kontrola kvaliteta je važna u svakoj fazi proizvodnje koja obuhvata početnu fazu – obradu trupaca pa sve  do krajnje faze kada se proizvod pakuje.

Uz pomoć sušarskih sistema i sistema za kondicioniranje dolazi do obezbeđivanja adekvatnog nivoa vlažnosti koja je potrebna svakom komadu drveta. Uz pomoč ovog procesa dolazi do stvaranja odgovarajuće stabilnosti i adaptibilnosti drveta u bilo kom okruženju.

Što se tiče proizvodnog procesa, pakovanja kao i klasifikacije proizvoda sve norme potrebno je ispuniti koje su u skladu sa tržištem Evropske Unije pa i šire.

Da bi se obezbedila dovoljna količina, sirovina se doprema iz najbliže okoline. Ona je na daleko poznata kako po kvalitetu tako i po bojama i strukturi koja je vrlo prefinjena ( naročito kod Slavonskog hrasta ).

Velika pažnja se posvećuje zaštiti životne sredine u odnosu na eksploataciju i obradu drveta. Mnoge proizvode poput brodskog poda od hrastovine ili bagrema naši proizvođači uspešno izvoze za potrebe evropskih zemalja. S obzirom na  strukturu utora i pera omogućena je jednostavna instalacija i mogućnost odabira oštrih ili oborenih ivica.

Podovi od hrasta:

Za proizvodnju hrastovog brodskog poda koristi se najkvalitetniji Slavonski hrast. Svakom iskusnom kupcu dovoljan je samo jedan pogled da zna o kakvoj vrsti drveta je reč kao i njegovom vrhunskom kvalitetu. Hrast spada u visoko cenjene vrste drveta kako zbog svojih prirodnih svojstava tako i veoma prepoznatljiv po svojoj tamnoj boji. Podove od hrastovine krasi klasičan i elegantan izgled kao i jednostavnost kod uklapanja u sve stilove i enterijere.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*