Na Koji Način se Zaštititi Od Sunca, Hladnoće I Grada

U renoviranju bilo kog objekta važno je ispratiti svaki segment koji se odnosi na sve građevinske radove. Ovi radovi obuhvataju zamenu stolarije, adaptaciju kupatila, postavljanje svih vrsta podova i dr. Što se tiče stolarije na našem tržištu je velika ponuda raznih proizvođača i raznih materijala. Pre svega od Vašeg ličnog ukusa i finansijskih mogućnosti zavisi kakvom stolarijom ćete ukrasiti svoj poslovni ili privatni objekat.

pvc stolarija1

Postaviti roletne – da ili ne?

Kada započne lepo vreme polako kreće i da raste potražnja za postavljanjem roletni. One su svakako jedna od najboljih varijanti da se zaštitite od sunca, snega i kiše. Njih je moguće i naknadno postaviti tako da se ne moraju ugrađivati u istom trenutku kada se i postavlja stolarija. Odgovaraju i PVC i aluminijumskoj stolariji. Da bi se postavile ili zamenile prvenstveno se mora detaljno premeriti prozor ili vrata planirana za ugradnju na njih. Kada se sve detaljno izmeri potrebno je da sačekate nekoliko dana da se one izrade. Ukoliko je u pitanju sezona kada je potražnja najveća (s početkom proleća) može se desiti da taj period bude i nešto duži. Nakon izrade sledi ugradnja roletni koja se može završiti na brz i jednostavan način. Vremenski je sasvim dovolno između 10 do 20 minuta.

Mogu se ugraditi sa spoljne ili unutarnje strane. Unutrašnje se svakako preporučuju ujedno sa postavljanjem prozora ili vrata. Spoljašnje je moguće postaviti nevezano za postavljanjem same stolarije već naknadno kad god Vi to poželite. Spoljašnje roletne mogu biti od aluminijuma ili PVC – a sa spoljašnjom ili unutrašnjom kutijom u zavisnosti od potrebe.

Cene roletni:

Među jeftinijim roletnama se svakako smatraju one izrađene od plastike. Što se tiče cena ugradnje ona se kreće oko 30 eura po kvadratu. Treba napomenuti da su plastične roletne sklone raznim oštećenjima i deformaciji na koju utiču jaki sunčevi zraci ili jak grad. Ugradnja PVC ili alu roletni je nešto skuplja ali i znatno kvalitetnija varijanta koja se svakako preporučuje. Cena može zavisiti i od aluminijumskih ramova ili bez njih, vrste mehanizama koji služe za podizanje ili spuštanje.

Najnoviji modeli roletni:

Kod najnovijih modela kutije imaju četkice sa obe strane koje ujedno čiste roletnu kada se ona podiže ili spušta. Zanimljiva je i sama kutija koja je u obliku jajeta jer su starije zaobljene i petougaone uglavnom. Širok izbor roletni pruža mogućnost odabira onih koje imaju elektromotore sa prekidačem i daljinskim upravljačem. Uz pomoć daljinskog upravljačaznatno je olakšano podizanje i spuštanje.

Tags: , ,
Subscribe to Comments RSS Feed in this post

1 Responses

  1. Pingback: Mirjana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*