Pločice Za Kupatilo

Na koji način pločice mogu da utiču na prostor? Pri odabiru pločica treba znati da one i te kako utiču na prostor i jedan su od bitnijih faktora kada je u pitanju toplina, stil i šarm svake prostorije. Pored toga od kvaliteta i dizajna pločica zavisi njihovo uklapanje u prostoriju.

Postavljanje pločica:

Pre samog postavljanja pločica potrebno je da se završe svi radovi u koje spada voda, kanalizacija, elektroinstalacija, hidroizolacioni slojevi i dr. Kada su svi navedeni radovi adekvatno završeni mogu se postavljati pločice.

Najnoviji trendovi kod keramičkih pločica:

Kada govorimo o najnovijim trendovima i modernim pločicama u poslednje vreme sve više se upotrebljavaju velike pločice u obliku kvadrata ili izduženog pravougaonika. Sve više se veće pločice postavljaju i u mnjim kupatilima. Postoje čak i razne kombinacije većih kvadratnih pločica sa manjim istog oblika ili pravougaonog. Poseban efekat postiže se kombinacijom horizontalno i vertikalno postavljenim pločicama.

Moderne boje i dezeni pločica:

Kada je reč o bojama kupatila savet je da se ne preteruje sa nekim ekstremno jakim bojama ili teško uklopivim sa ostalom kupatilskom galanterijom jer se kupatilo ipak ne uređuje tako često odnosno svake godine. Ono što je uvek moderno i bez greške su kombinacije crne i bele boje, kao i cvetno linearni dezeni. Mogu se veoma lako kombinovati različite strukture i materijali čime se dobija jedinstven izgled kupatila.

Aluminijumske i prohromske lajsne u kombinaciji daju još jedan pečat Vašem kupatilu.

Sa detaljma se uvek možete poigravati, njih je bar lako promeniti. Vaše kupatilo možete ukrasiti raznim dekorativnim detaljima. Kada su pločice u pitanju sve više su zastupljene mozaik pločice koje mogu izgledati veoma moderno i predstavljati dopunu većim pločicama. Mozaik pločice ne treba postavljati preko celog zida već je mnogo bolje i lepše postaviti ih u pojedinim delovima. Ogledalo se može istaći ukoliko se mozaik pločice postave oko njega, takođe u delu gde se nalazi tuš kabina i još na mnogim mestima.

Korisni saveti pri odabiru i kupovini pločica:

• Prva klasa pločica je najbolje rešenje jer one ne mogu biti neravne ili različitih dimenzija kao što je to slučaj sa nižom klasom.

• Ukoliko ste se odlučili za drugu klasu očekujte i nepravilnosti koje možete prekriti aluminijumskim lajsnama.

• Za postizanje nekog posebnog efekta ne morate birati najskuplje pločice već izaberite najinteresantniji način na koji će se postavljati pločice koje ste odabrali.

• Ukoliko nemate ideju a nemate s kim da se konsultujete prelistajte kataloge ili potražite na internetu kako bi odredili kakve pločice odgovaraju Vašem prostoru.

• Ono što trenutno nije moderno je postavljanje skupih bordura tako da na njih nemojte trošiti novac.

• Za podne pločice birajte one koje su po dimenzijama manje jer je njihovo postavljanje znatno jednostavnije.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*