Spavaće Sobe – Ideje Za Uređenje

Koliko je važan izgled Vaše spavaće sobe?

Spavaća soba je prostorija koja nije izložena pogledima svakog ko uđe u Vaš dom, ali će svakako podići kvalitet Vašeg života i uopšte boravka u ovoj prostoriji ukoliko je ona lepo uređena. Važno je da bude uređena tako da se u njoj osećate prijatno i opuštajuće. Mogu se urediti u različitim stilovima što je pre svega stvar Vašeg ličnog ukusa. Svaka ideja na svoj način može uticati na svaki detalj u ovom prostoru i od njega načiniti jedinstvenu i prijatnu spavaću sobu.

U velikoj spavaćoj sobi pruža Vam se bezbroj mogućnosti na koji način ćete je urediti i kakvim nameštajem je opremiti. Ukoliko ste ljubitelj izležavanja i uživanja u krevetu uz neku knjigu ili opuštajuću muziku veoma je važno da odaberete što kvalitetniji krevet. Jedno od rešenja može biti veliki bračni krevet zanimljivog dizajna koji možete staviti na sredinu spavaće sobe. U tom slučaju pored samog estetskog i funkcionalnog momenta vašoj spavaćoj sobi neće biti potreban još neki poseban komad nameštaja.

Šta je potrebno za opremanje spavaće sobe?

Kada birate nameštaj za Vašu spavaću sobu treba voditi računa o dizajnu, obliku, načinu izrade, materijalima kao i bojama i dimenzijama nameštaja. Da biste kompletno uredili Vašu spavaću sobu potrebno je da pronađete udoban i kvalitetan krevet a zatim i dušek, plakar u kome ćete smestiti sve Vaše stvari, ogledalo, noćni stočić i dr.

Male spavaće sobe:

Kod malih stanova spavaće sobe uglavnom imaju veoma skromne dimenzije ili Vi sami izaberete najmanju prostoriju za spavaću sobu. U tom slučaju potrebno je da se najoptimalnije i najbolje iskoristi dati prostor.

I kod male spavaće sobe uz dobro osmišljen plan moguće je smestiti sve što Vam je u njoj potrebno. Jedan od predloga je krevet kome se podiže dušek i ispod ima veliku fioku i puno prostora za odlaganje mnogih stvari. Možete odabrati i krevet kome se fijoke izvlače. U njima možete smestiti svu posteljinu i razne druge stvari. Previše polica ili malih stočića u tako malom prostoru može potpuno da zaguši prostoriju. Za odlaganje sitnica s kojima obično napunimo sve činijice i ukrasne kutije možemo napraviti vrlo zanimljive korpice poput džepova i okačiti ih na zavesu. Ovo može jako interesantno da izgleda a ujedno ste uštedeli na prostoru i izbegli da Vaša soba zbog razbacanih sitnica svuda po ćoškovima i oko kreveta izgleda neuredno.

Koliko je važno svetlo u Vašoj spavaćoj sobi:

Što više svetlosti stvara vizuelno veći prostor pa tako i spavaćoj sobi su poželjni veliki prozori ili vrata. Boje jako utiču na prostor pogotovo kada su  u pitanju male prostorije. Zbog toga je najbolje da ukoliko Vam je mala spavaća soba koristite svetlije boje i nijanse, obavezno bele plafone, svetlu posteljinu kao i svetlije boje zidova.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*