Sve O Dečijim Potrebama I Obavezama

Kvalitetan i pravilan odmor odnosno san potreban je svakom detetu. U snu dolazi do obnavljanja snage i raspoloženja dece nakon čega se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, igri, zabavi sa dečijim igračkama itd.

Navike i njihovo formiranje kod dece jedna su od najvažnijih segmenata u njihovom razvitku. Da bi se stekle na pravi način potreban je duži vremenski period kao i njihovo konstanto ponavljanje svaki dan u određeno vreme. Stalno podsećanje deteta na stvari koje treba da radi pravi je način da se postignu rezultati. Sa ličnim primerom samih roditelja na mnoge poslove i radnje koje obavljaju detetu će definitivno biti ukazano na pravilno razmišljanje.

igracke
Jedan prost primer je recimo redovno pranje zuba kao i održavanje lične higijene gde sve to možete raditi zajedno sa detetom i ukazati mu na važnost svega toga.

Osnovne i glavne dečije potrebe su pravilna konzumiranja hrane. Prijatno raspoloženje u zajedničkim obrocima su nešto najdragocenije što možete postići i u tim trenucima nema mesta prepirkama, svađama i prekorevanju dece jer će ih oni u tom slučaju svaki put pokušati da izbegnu. U ishrani dece potrebne su najraznovrsnije namirnice.

Potrebe deteta za otvorenim prostorima, igri u prirodi ili šetnji po parku moraju biti ispoštovane, jer deca koja stalno provode vreme kod kuće mogu biti jako povučena u sebe i depresivna. Trošenje energije na razne načine njima je potrebno svakodnevno.

Isto ponašanje deteta u svim situacijama i na gotovo svakom mestu je nemoguće. Deca su vrlo često veoma nemirna ali im ipak treba staviti do znanja kad, gde i šta im je dozvoljeno. Sigurno ne biste dopustili da se dete neprimereno ponaša na ulici, kod lekara, u poseti prijateljima, rodbini, u druženju sa drugarima i sl.

Među Vašim prvim saradnicima kada je vaspitanje deteta u pitanju nalaze se prosvetni radnici. Treba postići maksimalno dobar odnos sa svakim učiteljem i nastavnikom jer će automatski i samo dete imati pravilan odnos sa njima i sve što je vezano za školu i obaveze prema njoj.

Izvor :

Tags: 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*