Uređenje Dečije Sobe Sa Igračkama

Velika razlika je očigledna kada se projektuje prostor namenjen odraslim osobama i prostor određen deci. Iz više razloga projektovanje dečijih soba smatra se ogromnim izazovom za svakog arhitektu.

Igra, odmor, druženje sa drugom decom samo su neke od glavnih uloga dečijih soba. Kreiranje dečijih soba može biti posebno zanimljivo, a najlepše dečije sobe su svakako one za čije je uređenje uloženo dosta truda, mašte i kreativnosti. Inspiraciju možete tražiti u raznim časopisama koje se temeljno bave ovom tematikom.

Dečije Igračke

Obavezno je korišćenje vedrih boja. Krenite od nameštaja. Odabirom jednog motiva ili boje treba se držati do poslednjih detalja kao što su ručkice ormara, posteljina, zidova i oblika elemenata. Za one sa malo većim finansijskim mogućnostima savetuje se kupovina nameštaja za čiju izradu se koristi puno drvo ili medijapan, pre svega jer je reč o prirodnom materijalu ili pak sa manjom količinom veštačkih odnosno lepkova. Nameštaj u dečijoj sobi nikako ne sme imati oštre ivice jer one mogu dovesti do povreda dece. Jedno od rešenja mogu biti i silikonski odbojnici koji se postavljaju na uglove nameštaja.

Multifunkcionalna dečija soba:

Ona podrazumeva opremanje multifunkcionalnim nameštajem. Tako na primer kutija u kojoj se skladište igračke može imati ulogu malog stola i to vrlo interesantnog, jer se kutija može obložiti raznim efektnim materijalima.

Igračke na svom mestu:

Pored kutija u koje se mogu čuvati sve igracke za malu decu i ostali predmeti prostor pod krevetom se takođe može iskoristiti u te svrhe.

Niski ormarići i odgovarajuće police:

Deci treba omogućiti odgovarajući pristup igračkama i drugim neophodnim stvarima. Ukoliko postavljate police potrudite se da one budu maksimalno pričvršćene i fiksirane kako bi se eventualno koristile i da deca sede na njima. Ovakvih primera zaista ima puno, Vi slobodno pustite mašti na volju.

Dvoje dece u jednoj sobi:

Ovde je pre svega potreban odgovarajući nameštaj odnosno udobni kreveti za oba deteta. Izrada kreveta po meri pruža mnoge mogućnosti, pa čak i izradu fioka i kliznih stolova u  sklopu njih, koji se mogu koristiti kada je to potrebno.

Zanimljivi oblici nameštaja:

Sa živopisnim nameštajem usrećićete svako dete. Mnoge inostrane firme dovele su proizvodnju ovakvih komada do savršenstva. Neobični ormari koji podsećaju na prave male kuće samo su jedan od primera. Pored toga kvalitet ovakvog nameštaja je posebno izražen kao i maksimalna prostranost i pogodnost u čuvanju i odlaganju garderobe i mnogih drugih stvari. Ista stvar je i sa krevetima.

Omiljeni motivi:

Razni oblici cveća, drveća, meda, maca i dr. samo s neki od omiljenih dečijih motiva u sobama. Najraznovrsnije tkanine i tapete mogu Vam pomoći da postignete sve što ste zamislili. Pri uređenju ovih prostora preporuka je i uključivanje same dece jer Vam ona vrlo često mogu ukazati na ono što žele i u čemu će svakako uživati.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*