Uređenje Prostora Za Mlade

Sobe u kojima borave mladi treba da budu vesele i živopisne, u raznim bojama i dekoraciji svojstvenoj njihovom uzrastu. Svaki detalj treba da prati duh i karakteristike upravo životnog doba u kome se nalaze. Opremanje njihovog prostora nameštajem je vrlo jednostavno i sve što im je potrebno zasniva se na krevetu, ormaru i radnom stolu.

renoviranje stana

Za sve ostale elemente kao i mnoge detalje ili dekoraciju treba pustiti njih da se izraze na pravi način i od svog prostora naprave ono što oni žele, kako bi se osećali što bolje i prijatnije. U nezaobilazne komade nameštaja odnosno detalja u sobi svake devojke spada svakako ogledalo kako bi mogla da se ogleda pred odlazak u školu ili provod.

Detalji u sobi:

U sobi svakog tinejdžera može se naći i poneka igračka iz detinjstva kao što je npr. plišani meda koja će ih podsetiti na lepe trenutke iz detinjstva. Uređenje sobe za jednog tinejdžera kao i određena dekoracija , odabir kompletnog nameštaja i ostale opreme je svakako zahtevan posao. U životu svakog od njih postoji tačna vizija kako ovaj prostor treba da izgleda, pa im iz tog razloga to treba prepustiti i omogućiti.

Funkcionalnost na prvom mestu:

Osnovne funkcije koje treba da pruži svaka tinejdžerska soba je neometano spavanje, učenje i druženje. Optimalna granica treba da se zadovolji u sva tri slučaja. U postizanju sve tri stvari moguće je i prostorno preklapanje. Jedno od idealnih rešenja je u svakom slučaju nameštaj po meri. Na ovaj način se iskorišćava svaki santimetar sobe i omogućava što bolji komfor. Za krevet po meri dovoljne su dimenzije od 80 do 90 cm sa 190 do 200. Sa jednim garderoberom u standardnim dimenzijama ili tačnim merama koje odgovaraju Vašem prostoru mogu se zadovoljiti najosnovnije potrebe a da se pri tom ništa ne izostavi. Mere radnih stolova na kojima im obično stoje računari su između 120 i 150 santimetara i na taj način na njima im je omogućeno neometano pisanje i čitanje. Pored stola važno je obezbediti im i kvalitetnu stolicu kako bi pre svega telo imalo pravilan položaj što je za decu od velike važnosti.

Svi ostali detalji spadaju u eventualnu dekoraciju, ekspresionizam mladalačkog duha i komfor. Soba treba da bude opremljena i raznim policama na koje će se smestiti knjige, diskovi i razni drugi predmeti. Pored toga uz neku manju fotelju, podne jastuke može se obezbediti dodatni prostor za sedenje i druženje sa prijateljima. Ukrašavanje zidova vrlo često u ovom slučaju može da bude postavljanje raznih plakata, postera omiljenih glumaca, pevača i sl.

Vise o renoviranju pogledajte na ovom linku:

Majstorbeograd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*