Uredjaji U Kuhinji

Popravka FrižideraKuhinja je veoma važan deo svakog doma i pored toga što je najvažnije da bude funkcionalna i dobro uređena svaki od elemenata direktno utiče na izgled i stvara neki poseban efekat. Sastavne delove kuhinje čine razni neophodni uređaji poput frižidera, rerni, aspiratora, šporeta i dr. U poslednje vreme se jako puno polaže na njihov izgled i dizajn. Uz svaki element posebno ovaj prostor može izgledati veoma atraktivno i posebno.

Ukoliko Vam to prostor omogućava kuhinju je najbolje postaviti tako da bude u središtu zbivanja. Time joj se daje na značaju i stavlja akcenat na veoma važnu prostoriju u Vašem domu u kojoj se okuplja porodica i gde svaki uređaj ima poseban značaj kako po funkciji tako i u estetskom smislu.

Kako rasporediti kuhinjske elemente:

Svaki uređaj u kuhinji i te kako ima svoj značaj i funkciju a sve više direktno utiče i na estetski izgled samog prostora. Ukoliko želite da pratite modne trendove mnoge uređaje kao npr. frižider možete smestiti u ugradni ormar čime se stvara potpuno drugačiji izgled kuhinje.

Kod masivnih ugradnih elemenata najbolje rešenje može biti postavljanje kliznih ili zaokretnih vrata potpuno jednostavnih i neutralnih. Posebna elegancija može se postići jednostavnim vertikalnim pločama. Ugradni frižider ili zamrzivač može se smatrati potpuno neutralnim kuhinjskim elementom u kuhinji. Ukoliko ste odabrali neutralnu i jednostavnu kuhinju a želite da stvorite poseban estetsko tehnološki utisak u njoj to možete postići postavljanjem raznih neobičnih i jedinstvenih slavina.

Moderni i neobični oblici šporeta koji se ugrađuju u radnu ploču mogu u potpunosti biti odvojeni elementi. Uz šporet je obavezno ugraditi aspirator kako bi sprečili širenje mirisa u toku pripremanja hrane. Aspirator na isti način poput šporeta možete naglasiti, naročito ako se radi o izdvojenom kuhinjskom prostoru. Najnoviji trendovi ističu pored funkcionalnosti razne druge estetske efekte ovog uređaja i mogu izgledati poput naglašenog rasvetnog tela ili dekorativne slike na zidu. Kod odabira ovakve koncepcije poželjna je kombinacija sa elementima kuhinje jednostavnog izgleda.

Savremeni dizajni uređaja odavno su prisutni na našem tržištu a sve više se mogu zadovoljiti i ljubitelji retro stilova kao i onih koji vole poslednje reči tehnike pa kuhinje izgledaju kao kapsule iz filmova naučne fantastike. Naše tržište zaista nudi veliki izbor kvalitetnih i atraktivnih uređaja a Vi odlučujete kakav stil i model bilo kog uređaja želite u svojoj kuhinji.

Na koji način čuvati hranu u frižideru:

Sam postupak hlađenja podrazumeva obradu namirnica na niskim temperaturama između 4 i 6 stepeni i sprečavanju enzimskog procesa kvarenja namirnica. Da bi se obezbedila konstantna temperatura potrebno je postaviti frižider tako da ne bude blizu šporeta i ostalih izvora toplote kao i to da ga ne ostavljate predugo otvorenog. Uz sve ovo veoma je važno da se redovno čisti i odmrzava a za postizanje odgovarajuće cirkulacije vazduha nije preporučljivo pretrpavanje namirnicama.

Šta zahteva pravilno odlaganje namirnica u frižideru:

Potrebno je voditi dosta računa o tome kako da na pravi način sačuvate sve namirnice u Vašem frižideru što duže i na pravi način. Prvo i osnovno pravilo je da hranu morate poklopiti čime je štitite od sušenja. Još jedna prednost ovakvog čuvanja hrane je ujedno i čuvanje hranljivih vrednosti samih namirnica kao i sprečavanje prenošenja bakterija i mirisa na ostalu hranu. Voće i povrće odlažite u posebnim fijokama koje su za to predviđene u svakom frižideru. U pregradama od vrata frižidera najbolje je odložiti mleko i sokove. Ostatke hrane iz raznih limenki i konzervi ne ostavljajte u frižideru već je preručite u plastične ili staklene činijice koje možete dobro zatvoriti. Čuvanje mesa u frižideru preporučuje se samo na kraći period ukoliko ćete ga ubrzo pripremiti, u suprotnom ga obavezno prebacite u zamrzivač kako ne bi došlo do pojave bakterija. Bakterije se mogu javiti i ukoliko stavite toplu hranu u frižider jer se na taj način ugrožava potrebna temperatura za normalan rad.

Izvor:

Servis I Popravka Frižidera - MajstorBeograd.com
Tags: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*