Uredjenje Kupatila

Činjenica je da se i u malom kupatilu možete osećati veoma prijatno i da Vam i te kako može pružiti udoban i intiman osećaj. Pitanje koje se postavlja je šta uraditi kada je potpuno drugačija situacija i kada se u ovoj prostoriji osećate klaustrofobično i depresivno. E tu već nastaje problem koji pod hitno treba rešiti.

Vaš način života, stil i sopstvene potrebe diktiraju izgled kompletnog životnog prostora. U njemu sve treba da bude prilagođeno Vama. Pri uređenju bilo kog kutka ne treba se pitati kako će to videti Vaš komšija, prijatelj ili rodbina jer oni u ovom prostoru ne žive već samo povremeno svrate ili borave. Zbog toga treba slediti isključivo sopstvene želje i instinkte.

Tako i kupatilo može biti uređeno u mirnom i sofisticiranom stilu ili šarmantnom i veselom. Opet se ističe Vaš lični stil i način dekorisanja prostora.

Vratimo se na početak i osvrnimo se na veličinu prostorije. Koji god način uređenja odabrali ono će i dalje biti minijaturno. Ukoliko upotrebite vizuelnu magiju Vi ćete to i te kako izmeniti.

Ovo su samo neki od predloga kako se u vizuelnom smislu može povećati mali prostor:

  • Sa upotrebom svetlijih boja pružiće se iluzija prostranijeg kupatila. Ljubitelji jarkih boja koji žele da ih imaju i u svom životnom prostoru ne moraju ih upotrebljavati po svaku cenu naročito u prostorijama koje nisu pogodne za ovakve nijanse. Svetlije boje pribora i peškira od pastelnih do neutralnih i belih tonova idealno su rešenje za male skučene prostorije. Sa hladnim bojama dobija se spokojan osećaj.
  • Odgovarajuća rasveta otvara prostor. Sa zidnom lampom dobijate na toplini.
  • Ogledala su odličan način kako da se prostor uveća u vizuelnom smislu. Nad lavaboom treba postaviti što veće ogledalo a ukoliko imate prostora i na ostale zidove.
  • Pored svetlih zidova poželjan je i pod u svetlijoj boji ili nijansi. Ukoliko ste postavili tamne pločice, da bi ste prostor otvorili savetuje se ubacivanje svetlih prostirki ili stazica.
  • Svaki suvišan element ili bilo koji drugi predmet koji nema apsolutno nikakvu funkciju u kupatilu treba odmah izbaciti. Nema potrebe ionako malu prostoriju zatrpati nepotrebnim stvarima. Jedna staza za pod će mnogo bolje stajati nego više manjih. Sa ubacivanjem dekorativnih dodataka treba biti veoma obazriv.

Tuš kabine koje imaju providno staklo su mnogo bolje rešenje u malom kupatilu od onih sa matiranim staklom. Zavese nad tuš kabinom treba uvek držati po strani kako se pri ulasku u kupatilo pogled ne bi zaustavio na ograđenu tuš kabinu i znatno smanjen prostor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*