Ušteda Električne Energije

Česta poskupljenja struje i sve veći napori u njenoj uštedi doveli su do pojave niz novih proizvoda koji Vam mogu pomoći. Među najtraženijim odavno je prisustvo štedljivih sijalica na našem tržištu. Odlična zamena klasičnim sijalicama doprinela je stvaranju velikih razlika i prednosti i imaju presudni značaj u odabiru adekvatnog osvetljenja u svim prostorima.

Kvalitet i glavne prednosti štedljivih sijalica odavno su dokazale svoje prisustvo i veliku potražnju poslednjih godina samim tim što zaista štede električnu energiu. U izuzetnoj dugotrajnosti može se istaći 5 puta duži vek trajanja i ušteda za oko 80 procenata. Postavljanje štedljive sijalice moguće je u svim prostorijama u Vašem domu a sve pristupačnija odnosno povoljnija cena stavlja upravo nju u prvi plan.

Symbolique 2006

Odgovarajuće osvetljenje za Vaš dom:

Kada imate precizan i detaljan plan o dekoraciji Vašeg životnog prostora i postavljanju adekvatne rasvete ništa drugo Vam ne preostaje već da pozovete majstora – električara. Svaka prostorija zahteva pravilno i sa ukusom postavljenu rasvetu čime može doći do stvaranja neke druge dimenzije u prostoru.

U svakoj kući ili stanu gde postoji dobro i kvalitetno osvetljenje dolazi do prostranog i toplog efekta kao i prijatnog osećaja. Uređenje prostora na prvom mestu zahteva omogućavanje što većih količina prirodne svetlosti a tek nakon toga i stvaranje što bolje komunikacije sa potrebnom električnom rasvetom. Konačan pravi izgled i posebni efekti dobijaju se kombinacijom ovih faktora.

Osvetljenje dnevnog boravka:

Višenamenska prostorija odnosno dnevna soba od velike je važnosti za svaki dom, prvenstveno zbog dosta vremena koje se u njoj provodi. Dnevni boravci služe za opuštanje i odmor, druženje sa prijateljima, praćenje televizije, čitanje knjige, slušanje muzike i dr. Ukoliko nema dovoljnog izvora svetlosti obavezno treba obezbediti širi spektar osvetljenja.

Prirodna i električna rasveta u kombinaciji daju odlične rezultate i mogu zadovoljiti različite potrebe i raspoloženja.

Snopovi:

Među različitim vrstama rasvete spada i postavljanje raznih snopova. Snopovi mogu biti upereni u razne elemente čime se stavlja poseban akcenat na njih ili određene delove zidova, interesantne slike i dr. U dnevnom boravku mogu se postaviti razne sijalice i lampe i njima istaći unutrašnji delovi polica ili uperene ka podu. Najveća prednost kombinovane rasvete je to što se može naizmenično koristiti i ne morate paliti svaku sijalicu.

Kako da podesite rasvetu:

Različiti izvori svetlosti mogu se prilagoditi na razne načine što stvara multifunkcionalnu rasvetu. Tako na primer podesive lampe mogu služiti u isticanju raznih predmeta u prostoru i to jednostavnim pomeranjem položaja. Sa raznim ukrasnim lampama akcenat se stavlja na dekoraciju i služe u ulepšavanju prostora.

Savet napisao:

Elektricar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*