Kako Najbolje Urediti Kupatilo

Renoviranje i adaptacija kupatila zahteva određene faze koje treba maksimalno ispratiti jednu po jednu.

Raspored sanitarija u kupatilu:

Postavljanje sanitarnih elemenata je veoma važno i potrebno je napraviti dobar raspored i maksimalno iskoristiti prostor.

Umivaonici:

Umivaonik treba postaviti blizu vrata jer se on najčešće koristi. Kod ugradnje umivaonika potrebno je da gornja ivica bude na visini od 85 santimetara.

WC šolje i bidei:

WC šolja mora biti udaljena od bočnih zidova oko 15 – ak santimetara. Bide se uglavnom postavlja uz wc šolju.

Tuš kabina ili kada u Vašem kupatilu:

Iznad tuš kabine se nikada ne postavlja bojler kao što nije poželjno ni da se baš na tom mestu nalazi prozor. Ukoliko ste u dilemi da li u svoje kupatilo da ubacite kadu ili tuš kabinu prvenstveno gledajte koliko Vam to prostor dozvoljava. Velika kada može da zauzme veliki deo kupatila i načini ga tesnim i nefunkcionalnim. Ako već imate dovoljno prostora i volite da uživate u mirišljavim kupkama i ležanju u kadi onda je ona svakako pravo rešenje.  Ako imate malu decu to je još jedan razlog zbog čega je dobro imati kadu u kupatilu.

S obzirom koliko se danas brzo živi i nedostaje uvek slobodnog vremena tuš kada ili tuš kabina može biti potpuno adekvatna stvar u Vašem kupatilu. Jedan od predloga može biti keramička kada koju krasi jednostavno održavanje i velika otpornost i dugotrajnost u odnosu na plastične i emajlirane tuš kade. Uz kvalitetan tuš podrazumeva se i kvalitetna kabina kako biste izbegli sve one plastične i gumene zavese koje konstantnim kvašenjem počinju da buđaju i moraju se često menjati. Tuš kabinu nemojte pretrpavati postavljanjem raznih polica za gomile kozmetike jer u tom slučaju sebi smanjujete prostor za tuširanje i slobodno funkcionisanje u tuš kabini. Ako se još uvek niste odlučili za vrstu vrata na tuš kadi savetuje se postavljanje strukturnog ili matiranog stakla zbog jednostavnijeg održavanja u odnosu na prozirno staklo.

Hidromasažne i đakuzi kade:

Postoje razni modeli i oblici hidromasažnih i đakuzi kada. Za kupatila koja nisu preterano velika ne preporučuju se kitnjasti glomazni modeli kada jer one mogu da pokvare utisak u prostoru koji nije namenjen za takve modele. Prilikom odabira modela kade za Vaše kupatilo treba unapred odrediti mesto na kome će se postaviti kao i sa koliko mlaznica raspolaže. Za uživanje u ovakvim kadama morate obezbediti dovoljne količine tople vode. Ako imate bojler zapremine 80 litara to nikako nećete moći da postignete. Prosečne đakuzi kade da bi se napunile obavezno zahtevaju ugradnju protočnog bojlera. Za ovu vrstu bojlera potrebno je da se zadovolje tehnički uslovi. Takođe ako Vam je voda izuzetno tvrda budite spremni da će vrlo brzo doći do zapušenja mlaznica u kadi.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*