Koliko Je Važna Spoljna Izolacija Kuće

U kreiranju spoljnih fasada zgrada ili kuća potrebno je angažovati arhitektu. Ovaj zadatak ne predstavlja samo dobijanje spoljne izolacije već služi da bi se sprečila nepotrebna potrošnja el. energije i novca. Dobra spoljna izolacija najbolje se vidi u zimskom periodu, dok u letnjem vrlo dostojno može zameniti pojedine rashladne uređaje.

Izolacija zidova pomaže da se prostorija lakše i brže ugreje. Ujedno se na ovaj način štedi potrošnja struje i smanjuju troškovi i do 40% . Uz brže zagrevanje i uštedu novca dobra izolacija može poslužiti da potpuno promeni i osveži izgled Vašeg doma.

Za spoljnu izolaciju koriste se izolirajući materijali kao što su stiropor ili mineralna vuna. Kada se materijal postavi potrebno je malteristai specijalan sloj kako bi se zidovi zaštitili od spoljnih uticaja. Pre nego što se počne sa malterisanjem postavlja se čelična ili plastična mreža koja služi za dodatno ojačavanje i povećavanje otpornosti na razna oštećenja.

Na koji način ukrasiti fasadu:

Završna faza izolacije je postavljanje fasade. Na koji način će se fasada uraditi zavisi isključivo od Vaših želja i mogućnosti. Potrebno je pre svega da isprati Vaš finansijski momenat, da zadovolji kvalitet kao i estetske potrebe jer je ona poput pečata za svaki objekat.

Najjednostavnije farbanje fasade:

Najlakši i najjednostavniji način na koji možete ukrasiti fasadu je farbanje. Farbanjem možete menjati boju fasade gotovo svake godine. Potpuno nova boja ili dezen pružiće Vašoj kući potpuno drugačiji i lepši izgled.

Drvena fasada:

Fasadu možete ukrasiti i oblaganjem drveta. Uz dekoraciju može stvoriti veoma oplemenjujući efekat. Uz svežinu i lepotu drveta kao prirodnog materijala Vaša fasada izgledaće jedinstveno i posebno. Kuća se može kompletno obložiti ovim materijalom a može i samo u nekim delovima što će izgledati jako interesantno.

Oblaganje kuće keramičkim pločicama:

Ovaj vid ukrašavanja fasada nije toliko zastupljen kod nas , već se može sresti u pojedinim mediteranskim gradovima. Ukrašavanje keramikom podrazumeva oblaganje cele kuće ili  isticanje pojedinih delova npr. oko vrata i prozora. Ono na šta treba posebno obratiti pažnju je odabir keramike jer se ne mogu koristiti pločice kao za kupatila ili kuhinje.

Travnata fasada:

Najnoviji vid ukrašavanja fasada je postavljanje specijalno napravljenih travnatih pločica. Ovo je ujedno i jedan od najskupljih načina kada je postavljanje fasade u pitanju. Za postavljanje ovih ploča potrebna je i odgovarajuća konstrukcija a gajenje trave je identično uzgajanju klasičnih travnjaka. Samo postavljanje nije komplikovano kao ni održavanje, a vrsta trave zavisi od Vašeg izbora.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*