Majstori Potrebni Za Adaptaciju Kupatila

Uređenje prostora nudi niz mogućnosti kako da se u potpunosti promeni ambijent u kome živite a da se pritom uloži što manje novca i vremena. To je naravno moguće u prostorijama poput dnevne sobe ili spavaće, eventualno trpezarije ili hodnika gde ima jako puno detalja i drugih stvari. Kupatilo je već nešto kompleksnija prostorija i pri adaptaciji i renoviranju svakako da ćete morati da uložite mnogo više finansijskih sredstava kao i vremena kako bi zamenili dotrajalu sanitariju, pločice i ostale elemente.

Renoviranje kupatila:

U kupatilu će Vam pre svega trebati ne samo jedan majstor vodoinstalater, već Vam za pojedine radove treba pomoć keramičara i električara.Od kvaliteta rada svakog majstora ponaosob zavisiće na kraju i kvalitet adaptacije odnosno izgled Vašeg kupatila. Pre svega jer se radi o usko povezanim poslovima i velikoj odgovornosti i preciznosti koja je potrebna kod svakog od njih.

Renoviranje kupatila

Kod poslova vezanih za struju i vodu nemoguće je sve obaviti na tako jednostavan i brz način. U renoviranju kupatila postoje faze kojima se ovaj posao obavlja. Prvo moraju da se demontiraju stare sanitarije, zatim razbiju zidovi i zameni kompletni vodovod a zatim lepe pločice i montira nova sanitarna oprema. Za svakog profesionalnog majstora možete računati da će posao biti obavljen na što brži i stručniji način ali treba imati u vidu da će za sve to u tehničkom smislu ipak biti potrebno nešto više vremena.

Pored adaptacije kupatila i navedenih radova, vodoinstalater Vam može pomoći pri zagušenju vodovoda i kanalizacije, pri sanaciji vodoinstalacione mreže kao i postavljanju nove ukoliko je reč o izgradnji novog ili kompletnog renoviranja starih objekata.

Posao vodoinstalatera je izuzetno zahtevan i odgovoran i treba voditi računa da Vam ove radove izvodi osoba koja ima iskustva koja je stručna, pedantna i ima veliko znanje i umeće u ovom poslu. Sa dobrim i pouzdanim majstorom ne treba brinuti da li će se desiti neke greške i dovesti Vas u neprijatnu situaciju. Kada se menja vodoinstalacija nisu dozvoljeni ni najmanji propusti jer će vrlo brzo nastati curenje cevi i problemi sa vodom. Kada se ovo dogodi ništa drugo ne preostaje do rušenja pločica i ponovnog obijanja zidova i velikih dodatnih, nepotrebnih troškova.

Šta je potrebno za kompletno renoviranje kupatila?

Nakon završenih grubih radova koji se tiču vodovoda i kanalizacije sledeći korak je postavljanje keramike a zatim i sanitarija. Vaše kupatilo možete urediti najrazličitijim oblicima i dimenzijama keramičkih pločica koje se nude u svim salonima keramike i ostale opreme za kupatila. Uložen novac daće i određeni kvalitet a to pre svega zavisi od mogućnosti. Od najraznovrsnijih boja, dezena, možete birati razne bordure, mozaike kao i način na koji će se pločice postavljati čime će Vaše kupatilo zasigurno biti zanimljivo i jedinstveno.

Kada se završi sa lepljenjem pločica sledi postavljanje sanitarija u koje spadaju razni modeli i oblici wc šolja, umivaonika, kade, tuš kabine i dr. Veličina kupatila određuje i način postavke sanitarija. Na prvom mestu se vodi računa i bira između kade i tuš kabine. U malim kupatilima je uglavnom nemoguće smestiti kadu pa je u tom slučaju moguća druga varijanta u vidu tuš kabine.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*